Dr. Estók Bertalanné Olivia honlapja

Élményeim...

Madame Tussaud kiállítás (Madame Tussaud's Exhibition)

tussaud_exhib..jpg

A hölgy eredeti neve Marie Grossholtz, aki Dr. Philipe Curtistől  tanulta el a viaszbábuk készítését. A francia forradalom idején a guillotin által levágott fejekről készített másolatot. Hóhérok voltak a felmenői. Férjhez ment Francois Tussaud-hoz, 7 évi házasság után elhagyta a férjét és a Brit szigeteken kóborolt. A viaszmúzeumot Mme. Tussaud 1884-ben alapította a jelenlegi helyén, amit már bombatalálat és tűzvész is pusztított, de mindig rendbe tették.

.

mme_tussaud_kep.jpg

A statisztikai adatok szerint napi 7.000 ember látogatja a múzeumot. A belépődíj 28.80 Font, ami bizony tetemes összeg, még a windsori kastély belépője is kevesebbe került. Egy viaszbábu elkészítése viszont10 - 20 millió font. Testvéremmel mi sem maradhattunk ki ennek a pompás gyűjteménynek az élvezéséből. Megelőzhettük volna az egy órás sorbanállást, ha előre rendelünk jegyet. Közben egy DJ. gondoskodott a zenéről. A jegyosztó kisasszonyok türelmesen beszélgettek velünk, hiszen késleltetni kellett a bemenetelt a tömeg miatt. Amikor bejutottunk már mindenki azzal foglalkozott, hogy a figurák mellé álljon és fotót készítsen. Jókat nevettünk egy-egy figurán, aki a hírességek bűvöletében magáról is elhitte, hogy éppen hozzá való. Magunkon is jót derültünk. Ahogy én is beálltam egy férfi mellé, egy kisfiú odajött és megtapogatott, hogy élő vagyok-e, vagy viaszbábu.

***

A múzeumban van a szörnyűségek kamrája, (Chamber of Horrors) ide gyerekeket nem szabad bevinni. Levágott fejek, kínzóeszközök, kerékbetörés, és Marie Antoinette fejét vevő bárd sokkolja a látogatókat. Drakula mint kapuőr vigyáz a rendre. Csak később vettük észre, hogy átsétáltunk a guillotin alatt.

***

taxi.jpg

Föld alatti két személyes taxiba szálltunk be, (lassú menet közben) hogy a Spirit of London-t a legújabb látványosságot megnézzük. London négy évszázados története elevenedik meg előttünk.

bobby.jpg

***

fotozas.jpg

Nem értem miért Leonardo di Caprio mellé állnak a nők...

A színészek, sportolók, politikusok büszkék arra, hogy bekerülhetnek a látványosságok közé, ezért nem fizetnek senkinek. Találkozót beszélnek meg mindenkivel, akiről viaszmásolatot akarnak készíteni. Van aki ragaszkodik a lakásához, vagy előkelő szállodához, ott felkeresi 2 szobrász, 1 fotós és egy PR asszisztens. 200 féle méretet vesznek le a hírességről, készítenek róla 100-300 fotót, és megbeszélik, azaz egyeztetik az elképzeléseket. (frizura,ruha, póz) Először a csontvázat készítik el fémrudakból, a karokat alumíniumból, majd a méreteknek megfelelően bedrótozzák. 12-14 zsák agyaggal beborítják. 1 zsák 12,5 kg. A fejet külön készítik,drótvázra adagolják és folyamatosan ellenőrzik a méretet, mert minden szögből hasonlítani kell az eredetire. Ez 5 hetes kemény munkát jelent. A fej Kb. 18 kg-ot nyom. A frizurát valódi hajból készítik, 100 színárnyalatból kerül ki az igazi. 10.000 hajszálat használnak fel, amit egyenként egy erre megfelelő, tűszerű eszközzel szúrnak be a lámpával felmelegített viaszfejbe. Amikor ezzel készen vannak, a frizura kialakítását fodrászra bízzák. Mosható, vágható, csavarható..4 hét alatt készül el. A szem kíválasztása nagyon fontos, mert ez kelti életre  a figurát, 200 szem áll rendelkezésre, hogy a legmegfelelőbb kerüljön a lágy viaszba, ami később megkeményedik. A fogak hasonlóan készülnek, mint a műfogsorok. A művészekkel harapásmintát készítenek, kiöntik, kiválasztják a színt és behelyezik a szájüregbe. Ez 4 heti munkába kerül. Közben folyamatosan összehasonlítják a mérési adatokkal és a fotókkal a figurát, hogy tökéletes másolat legyen.

***

kiralyno.jpg

 II. Erzsébet királynő (1926- ) és Fülöp edingburghi herceg (1921- )2007-ben ünnepelték gyémántlakodalmukat.

8.henrik.jpg

VIII. Henrik (1491-1547) Feleségei: 1. Aragóniai Katalin. A testvérének volt a felesége. 6 gyerekük született, 1 maradt életben. Száműzték. 2. Boleyn Anna, első feleségének udvarhölgye volt. 1536-ban hűtlenségért lefejezték. 3. Jane Seymour, második feleségének udvarhölgye volt. 1537-ben fiút szült (VI. Edvard) Szülésben meghalt. Egyetlen volt, akit Henrik szeretett. 4. Cleves-i Anna, 6 hónapig tartott a házasság. 5. Howard Katalin, 1542-ben 2 szeretőjével és udvarhölgyével együtt kivégezték. 6. Parr Katalin, aki már 2 férjet eltemetett; VIII. Henrik volt a harmadik.

bogart_es_en.jpg

Kedvenc filmem, a Casablanca főszereplője Humprey Bogart. Kertész Mihály rendezte.

monroe.jpg

A férfiak kedvence Marilyn Monroe. Alulról egy ventillátor keltette szellőcske emelgette a szoknyáját. A fiatalok már azt sem tudják, hogy ki volt ő...

Mondásai:

Minden férfi egyforma. Csak az arcuk más, hogy meg tudjuk különböztetni őket.

Egy okos lány csókol, de nem szeret, meghallgat, de nem hisz el mindent, és lelép, mielőtt elhagynák.

Hollywood az a hely, ahol ezer dollárt fizetnek egy csókért, és 50 centet a lelkedért.

beatl_pava.jpg

Jó megférünk egymással: a Beatles, Pavarotti, jobbra hátul Shakespeare, Pavarotti mögött: Van Gogh.

michael.jpg

A kristálytiszta hangú énekes és kitűnő táncos Michael Jackson.

leonardo.jpg

Csak a Titanic filmben nyújtott alakításáért tűrtem el a zsebre dugott kezét.

ptravolta.jpg

Travolta, nem Olivia Newton John-al

bruce_willis..jpg

Bruce Willis verekedni akart, de megnyugtattam...

polit.jpg

Politikusok csoportja

churchill.jpg 

Winston Churchill (1874-1965)

Mondásai:

Sose bízz olyan emberben, aki egyetlen rossz tulajdonságot sem hoz fel a mentségére.

Nemcsak ahhoz kell bátorság, hogy az ember kiálljon és beszéljen, hanem ahhoz is, hogy leüljön és meghallgassa a másikat.

Szeretem a disznókat. A kutyák felnéznek ránk, a macskák lenéznek, a disznók egyenrangúan kezelnek.

 

***Weblap látogatottság számláló:

Mai: 43
Tegnapi: 211
Heti: 500
Havi: 3 979
Össz.: 2 545 906

Látogatottság növelés
Oldal: Tussaud Panoptikum, London...
Dr. Estók Bertalanné Olivia honlapja - © 2008 - 2024 - esolivia.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »