Dr. Estók Bertalanné Olivia honlapja

Élményeim...

iskolam_a_sancta.jpg

Egri Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Olivia-díj

pecset_o._dij.jpg

 

 

Az 1992-es évben Mater Juhász Mária meghívott az Angolkisasszonyok Sancta Maria Leánygimnáziumába testnevelést tanítani. Igen nagy megtiszteltetésnek tartottam, hogy egyházi gimnáziumban végezhettem pedagógiai munkámat, egy olyan nővér irányítása alatt, mint Mária nővér volt. Mater Juhász Szegeden szerzett diplomát magyar-latin szakon, tanított Angliában, Franciaországban, Spanyolországban, Argentinában, és mindezen országok nyelvét is birtokolta. 1992-ben a "magyarságtudat ápolása terén szerzett érdemeiért" a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjét vehette át. Egerben ő szervezte újjá az Angolkisasszonyok Leánygimnáziumát.

1993- ban Gärtner Julianna nővér váltotta az igazgatói székben, aki mint ember, mint vezető, mint pedagógus a példaképem volt, irányítása alatt minden segítséget megkaptunk tőle, mindig szeretettel közeledett felénk, pedagógiai tanácsaiban nem lehetett csalódni. Ebben az iskolában öröm és rang volt tanítani, de a diákok is büszkék voltak arra, hogy itt végezhettek.

Jól éreztem magam ebben az iskolában, szinte minden kollégámra és tanítványomra szeretettel gondolok a mai napig. 2008 őszén határoztam el, hogy alapítok egy díjat. Varga Pál akkori igazgató örömmel támogatta elképzelésemet. Iskolánkban már volt egy Eszter-díj, ezért Olivia-díjnak neveztük el. A díjat az az érettségiző diák kapja, aki a sport területén kiválóan teljesített, példás magatartású és jó tanulmányi eredménnyel dicsekedhet. A díj 10.000 Ft. pénz- és könyvjutalom, valamint oklevélből áll. Minden évben a Bazilikában, a ballagási ünnepségen kerül átadásra.

2009/2010-es tanévben első alkalommal az Olivia-díjat   MERTUS VIOLA 12 A osztályos tanuló kapta. 

viola.jpg

Viola általános iskolás kora óta versenyszerűen úszott, a gimnáziumba felkerülve is a sport és a mozgás mindennapi életének része maradt. Úszás tudását bizonyítva, fiatal kora ellenére életmentő, hiszen 3 évvel ezelőtt Abádszalókon, nyaralás közben vízi játékokat játszottak, a társa a játékkal felborult. Viola gondolkodás nélkül a segítségére sietett, kiúszott vele a partra, így megmentette a vízbe fulladástól. Rendszeresen túrázott, elsők között teljesítette a Kárpát Egyesület szervezésében megrendezésre kerülő Eger Csillaga teljesítménytúrát. Magatartása példás, tanulmányi eredménye kiváló, ezért is kapta meg a díjat.

 

viola_oli_igazg.jpg

 ***

A 2010/11-es tanévben második alkalommal az Olivia-díjat MATIZ  LILI 13 N osztályos tanuló kapta. 

lili__.jpg

Lili kis korától az úszás szerelmese volt, versenyszerűen úszott, amit az érmeinek sokasága is bizonyít. Az Országos Diákolimpián valamint a Katolikus Iskolák Országos Diákolimpiáján számos arany- ezüst- és bronzérmet szerzett. Egy alkalommal részt vett országunk képviseletében a Katolikus Iskolák Világbajnokságán. A Testnevelési Egyetemre készül, úszás szakedzői szakra. Kedves egyénisége, jó tanulmányi eredménye és példamutató magatartása miatt kapta meg a díjat.

 lili_oli_igazg.jpg

                                                 *** 

 

A 2011/12-es tanévben harmadik alkalommal az Olivia-díjat MATIZ  JÚLIA  RITA  13 N osztályos tanuló kapta. 

matiz_julcsi.jpg

 

Júlia már három éves korában megtanult úszni, korcsolyázni és később síelni. Ausztriában a semmeringi sípályán rendezett amatőr síversenyen, ahol a világ minden részéről voltak résztvevők, harmadik helyezést ért el. Később az úszás szerelmese lett, amit bizonyítanak a Diákolimpián valamint a Katolikus Iskolák Diákolimpiáján szerzett arany, ezüst és bronzérmei, mind a négy úszásnemben. Később az úszást túzottan monotonnak találta, ezért vízilabdázni kezdett, 5 évet pólózott, ahol szintén sikeres volt. Az úszás és vízilabda mellett nyolc évig modern táncot is tanult. Testnevelés órákon az igényesen összeállított koreográfiáit mindig jelessel jutalmaztam. Nyáron úszást tanít, élete további részét is a sporttal kapcsolatos tevékenységgel szeretné folytatni, mint edző, aquafitness edző, vagy gyógytornász. Szeretne mozgássérült gyerekekkel is foglalkozni, tág lehetőséget lát a gyógyúszás pozitív hatásában. Testvérével, Lilivel együtt nagyon kedves tanítványaim voltak, mindig szeretettel gondolok az együtt eltöltött évekre.

 honlapra_mj_olivia-dij.jpg

                                                               Fotó: Németi Judit

***

A 2012/13-as tanévben negyedik alkalommal az Olivia-díjat                 T O R J Á K   E SZ T E R  12 A osztályos tanuló kapta. 

torjak_eszter.jpg

Eszter már 6 éves korban megismerkedett  a küzdő sportokkal, eleinte  karate, majd később a taekwondo edzéseket látogatta. A salgótarjáni Beszterce-lakótelepi iskolában kezdett kézilabdázni. Az iskola csapatával a gyermekbajnokságon országos 3. helyezést értek el. 5. osztályos tanuló volt, amikor a Sancta Maria Gimnáziumba került. Folytatta a kézilabdázást, osztálya csapatát a házibajnokságokon erősítette. Először a Kemény Ferenc Iskola, majd a Közgazdasági edzéseit látogatta, aztán felkerült az Eszterházy Károly Főiskola serdülő , később a junior NB1/B-s csapatába, ahol 2. helyezést értek el. Jelenleg az Eszterházy-KFSC tagja, de tanulmányait  befejezte, ezzel együtt egri pályafutását is. A kézilabda mellett más sportágakat is kipróbált, vízilabdázott és 4 évig táncolt. Mindezek mellett tanulmányi eredménye jeles volt, magatartása példamutató, céltudatosan készül választoott hivatása és álmai megvalósítására. Kedves személyiségéből, mozgékonyságából következtetve a sport iránti szeretete a hivatása mellett is megmarad. Eszter a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar humánkineziológia szakán szeretné folytatni tanulmányait.

 

olivia-dij_torjak.jpg

***

A 2013/14-es tanévben ötödik alkalommal az Olivia-díjat                   Gimesi Gréta 13 N osztályos tanuló kapta. 

greta.jpg

Grétát a szülei már 6 éves korában beíratták balett tanfolyamra, ami komoly alapot jelentett későbbi tánc sikereinek elérésében. Megismerkedett a klasszikus balett csodálatos, de szigorú világával. Általános iskolai tanulmányait Gyöngyösön, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben kezdte el. Itt ismerkedett meg a népitánc szépségeivel, valamint a modern tánc alapjaival. 11 éves korában került Egerbe a Sancta, majd új nevén a Ward Mária Gimnáziumba. Aktívan részt vett a kosárlabda, kézilabda sportágakban, az előbbiben 2011-ben megyei diálolimpián 3. helyezettek, majd 2013-ban megnyerték. Sok szép eredményt ért el a tánc területén, amelyek közül kiemelkedik az ECDS Nemzetközi Táncverseny, ahol felnőtt "A" formációban elhozták az aranyérmet. Szép eredményeket ért el a Ward-kupákon kosárlabdában, a Gyöngyös- és Nógrád-kupán tájékozódási futásban.

Gréta a műszaki egyetemre készül, és szeretne a tánc területén edzői minősítést szerezni.

olivia_dij_2014_high.jpg

                                                                   Fotó: Németi Judit

***

 

A 2014/15-ös tanévben hatodik alkalommal az Olivia-díjat

Mossóczy Katinka Zsófia 13 N osztályos tanuló kapta

 

katinka_1.jpg

Katinka kiskorától kezdve érdeklődött a kultúra, a történelem és a harcművészetek iránt. Hatévesen ismerkedett meg a Kyokushin karate alapjaival, mára már csak egy tanulói fokozat választja el a feketeöv elnyerésétől. Tizenegy évesen kezdte el az íjászatot, azóta e két sportot űzi párhuzamosan, utóbbit versenyszerűen. Számos arany-ezüst és bronzéremmel büszkélkedhet, amelyeket gyerek, ifi és felnőtt kategóriában ért el a különböző országos terep- és teremversenyeken. 2013-ban a történelmi Íjász Európa- bajnoksáon a döntőben az V. helyen végzett, 2014-ben a Magyar bajnokságon magyar bajnoki címet szerzett.

 

katinka_2.jpg

Tanulmányi eredménye kitűnő, két nyelvvizsgával rendelkezik, kiválóan szerepelt az országos tanulmányi versenyeken. Katinka kitűzött céljai közt szerepel a mester fokozat megszerzése a karatéban; címvédőként újra elhozni a magyar bajnoki címet 2015-ben, és megkezdeni egyetemi tanulmányait a nemzetközi tanulmányok szakon. 

E szép tervek megvalósításához sok sikert kívánok! Tehetsége, szorgalma és elszántsága szerénységgel és bölcsességel párosul, biztos vagyok abban, hogy megtalálja az életben a harmóniát.

 

olivia-dij_2015.jpg

                                                                    Fotó: Rabóczki Fanni

***

A 2015/16-os tanévben hetedik alkalommal az Olivia-díjat   KOVÁCS BOGLÁRKA  13 N osztályos tanuló kapta. 

 .

kovacs_boglarka.jpg

Boglárka tanulmányait a recski Jámbor Vilmos Általános iskolában kezdte, 10 éves kora óta a Sancta Maria, a későbbi Ward Mária Gimnázium tanulója. A sport jelentős szerepet töltött be életében, jól kiegészítve a nyelvvizsgára való felkészülést, amit 15 éves korában már megszerzett, valamint a kitűnő tanulmányi eredmény elérését. Fő sportága a kosárlabda, amelyben a megyei diákolimpián arany és bronz érmet szereztek iskolánk csapatával. Kiemelkedő eredményeket értek el a Ward-kupákon is.Tehetsége és szorgalma következtében 2014-ben leigazolták az Eszterházi Károly Főiskola kosárlabda csapatába, azóta a főiskola színeiben versenyez.

A futóversenyek rendszeres résztvevője, melyeken arany, ezüst és bronz érmeket szerzett. A kosárlabda és a futás mellett más sportágban is kipróbálta magát, rendszeresen jár tereplovaglásra.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi karára készül, a sportszeretet és a rendszeres edzés továbbra is terveiben szerepel.

olivia-dij_atadas_2016.jpg

                                                               Fotó: Rabóczki Fanni

***

A 2016/17-es tanévben nyolcadik alkalommal az Olivia-díjat  URBÁN ANNA 8. b osztályos tanuló kapta. 

 

urban_anna.jpg

 Anna igazi példakép lehet sokak számára. Tíz évvel ezelőtt kezdett el ritmikus sportgimnasztikával foglalkozni. Nagyon megtetszett neki a sportág, amelyet akkoriban nővére hatására kezdett el. Az alapvető sportképességeket megszerezve eredményesen képviselte iskolánkat futó- és úszóversenyeken. Emellett rendszeresen vett részt a havonta szervezett iskolai túrákon.

Kimagasló eredményeket ért el a Jász-kupa versenyen: összetett 1. hely, buzogány 1.hely, labda 3. hely. A Viktória kupán: trió 1. hely, összetett 2. hely, labda 3. hely buzogány 2. hely. A Berczik Sára emlékversenyen: trió 1. hely. A Somogyjádon szervezett Vidékbajnokságon: összetett 1. hely, buzogány 1. hely, labda 1. hely. Budapesten a Vuelta kupán: buzogány 3. hely, összetett 4. hely.

Anna tanulmányait a Testnevelési Egyetemen szeretné folytatni és a későbbiekben gyerekekkel szeretne foglalkozni.

urban_olivia_nyitrai.jpg

***Weblap látogatottság számláló:

Mai: 77
Tegnapi: 211
Heti: 534
Havi: 4 013
Össz.: 2 545 940

Látogatottság növelés
Oldal: Olivia-díj
Dr. Estók Bertalanné Olivia honlapja - © 2008 - 2024 - esolivia.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »